sky preloader

Vesti

Spektakularni ulazak u Novu godinu Multimedijalni laser show

Lokacija Beograd na vodi

Datum objavljivanja 01. January, 2022

Spektakularni ulazak u Novu Godinu učunili smo posebnim uz do sada neviđen performans na Kuli Beograd - multimedijalni laser show. Novogodišnji spektakl je do sada najveći izveden piro-muzički vatromet sinhronizovan sa specijalno dizajniranom time Code showu media fasade, lasera i svetlosnih efekata. 

Numera za novogodišnji spetakl je specijalno komponovana i izrađena u SKYMUSIC studiju zahvaljujući Dušanu Alagicu i Milenko Škariću ali i vokalu Nevene Božović. Priprema kompozicije i sinhronizacija svih elemenata i time Code trajala je tri meseca kako bi se savršeno ukopili svi elementi efekata vatrometa, media fasade, lasera rasvete.

Projekat je zahtevao specijalnu montažu konstrukcije na fasadi Kule. Za instalaciju posebno projektovanih konzolnih nosača angažovan je tim sastavljen od 12 profesionalnih alpinista koji su učestvovali na sličnim projektima na objektima kao što je Burj Khalifa. Arsenal lasera činilo je 55 multi color lasera najnovije generacije sa specijalnim sočivima, preko 100 Aqa Beam roto glava, kao i nešto  više od 100 LED stroboskopa. Ozvučenje u novogodišnjoj noći činio je specijalni Adaptive sound System, dizajniram tako da sa latkoćom zvukom pokriva velike razdaljine, pa je samo duž Sava promenade bilo ozvučeno čak 2.300m obale. 

16 kamera, 4 drona i dvoje reportažnih kola omogućili su prenos uživo i to na tako verodostojan način, dok su neke od kamera bile udaljene i do 4 km od lokacije. 

Hvala našim partnerima, kompaniji Kvant, proizvođačima specijalnih lasera visokih performansi, koji su pomogli da ovaj do sada neviđen show zaista bude pravi spektakl!

Slične vesti Saznajte više_